Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Гарнитури за пържоли

Гарнитури за пържоли

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
пържоли

Много хора възприемат гарнитурата за пържоли като пържени картофи, пюре, лютеница, ориз или макаронени изделия. Това е засищащо, но нито е красиво, нито е диетично.

Освен това самата дума гарнитура, която е от френски произход, означава украса и допълнение към месото. За да има месото по-ефектен вид, е препоръчително то да се гарнира с разноцветни продукти, оформени с формички.

Идеалната гарнитура за пържоли е микс от листна салата и задушени зеленчуци в зехтин. Тази цветова гама радва окото, а химическият състав на гарнитурата спомага за лесното усвояване на белтъчините.

Малкото калории в такава гарнитура я правят удобна за диети. Но не е необходимо винаги да сервирате пържолите със салата. Съществуват печени на скара зеленчуци, задушено зеле, гъби.

Гарнитури за пържоли

Свинските пържоли имат относително неутрален вкус, към който най-много са подходящи кисело-сладките гарнитури. Точно затова в Германия и Чехия сервират задушено кисело зеле към пържолите.

В източните страни месото се гарнира с пикантно-сладки задушени зеленчуци, като в гарнитурата често присъства нарязан на кубчета или резенчета ананас.

гарнитури

Елда, задушена с бейби морковчета, е идеална гарнитура за пържоли, която ще облекчи усвояването на месото от организма и ще го снабди с ценни вещества.

Печеният лук, поднесен във вид на гарнитура заедно със задушени морковчета, също е идеален за пържолите. Ако обичате пюре, освежете го със сос песто, задушени гъби, уасаби, трюфели.

В Испания към пържолите сервират картофено пюре с нарязан на ситно и намачкан зелен лук. Можете да смесите пюрето с намачкан чесън, нарязан магданоз и сирене.

Печурките са идеални в съчетание с пържоли, особено ако заедно с тях сервирате и задушен в масло зелен боб, запечени на скара тиквички и задушен грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest