Сладкиш с кестени по Лионски
Необходими продукти
- • 700 г кестени
- • 3/4 ч.ч. (150 г) захар
- • 90 г масло
- • 3 бр. яйца
- • малко ром или бренди
- • масло за намазване
- • брашно за поръсване
- • 1 бр. карамфил
- • сметана
Начин на приготвяне
Кестените се нарязват по изпъкналата страна, поствят се в тава, напръскана с вода и се пекат в слаба фурна 20 минути. Кестените се обелват, сваряват се до омекване в слабо подсолена вода, в която е пуснато 1 карамфилче. Омекналите кестени се пресоват, прибавят се захарта, маслото, жълтъците, ром (или бренди) и накрая разбитите на сняг белтъци. Сместа се излива във форма, намазана с масло и поръсена с брашно и се пече 40 минути в слаба фурна. Сладкиша се изважда от формата след като изстине и се поднася със сметана.
Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 Gaden Gogi (нерегистриран) | Значи аз самият не обичам кестени, но хората които го опитаха бяха много очаровани. Това за качествата на рецептата, сега малко забележки:
1. Много е трудоемка, имайте предвид че обелването на кестените на мен поне ми отне 1.5 часа. 2. Според мен времето за печене и варене на кестените трябва да се завиши поне с 50%, или да не е на слаба фурна. Полезен съвет: Не се мъчете да обелите вътрешната мека люспа на кестена, става много по-лесно когато го сварите с нея и после при разбъркването с миксер ги обирате от бъркалките, поне моят миксер доста ефективно се справи с това. [Изпробвана] | 18 Окт 2004 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.