рецепта
ЗАЕК КАПАМА
от pep-4o
Българска кухня
Българска
Рецептата "ЗАЕК КАПАМА " беше добавена на
Продукти
заек | 1 |
5-6 глави почистени, но цели чесън | |
5-6 глави лук | |
1-2 моркова | |
6-8 сухи сини сливи | |
200-300 мл бяло сухо вино 300 г домат от консерва или 2 пресни средни -пасирани, или много ситно нарязани | |
2-4 зърна бахар | |
10-на зърна черен пипер | |
Дафинов лист | |
малко лют пипер | |
червен пипер | 1 ч.л. |
1 с л.мед или захар | |
сол на вкус и олио | |
около 300-400 мл вода |
Приготвяне
• За рецептата "ЗАЕК КАПАМА" заекът се нарязва на парчета.
• Всичко за рецептата "ЗАЕК КАПАМА" се поставя в глинен гювеч.
• Запечатва се с брашно.
• Заекът капама се пече 2-3 часа wв предварително загрята фурна на 150-160 С.
• Когато е готова капамата може да се добави 1 с. л. брашно, размито с вода.
Бележки
** Рецепта за ЗАЕК КАПАМА - тази рецепта е още от баба ми - много вкусно готвеше жената
*** Рецептата и снимката са предоставени от Pep4o