Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Гювечета със свинско и наденица

Гювечета със свинско и наденица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Гювечета със свинско и наденица1 / 2
22/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусно месно гювече, в което между мръвките са скрити гъбки, картофи и кашкавал"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • наденица - 300 г тънка
  • гъби - 300 г
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 4 пиперки
  • картофи - 5 - 6 средни
  • доматено пюре
  • чубрица - ронена, на вкус
  • олио
  • вино - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • кашкавал - настъргван, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и и ги поръсете с малко сол и черен пипер. Тънката домашна наденица навийте на 4 отделни колелца.

Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете ситно скълцания лук, след малко и гъби. Нарежете почистените картофи заедно с чушките.

Намазнете 4 гювечета. На дъното на всяко сложете първо лук, после свинско, наденица, гъби, плочка сирене, чушки и най–отгоре нарязаните картофи.

Докато редите поръсвайте с подправки на вкус. Във всяко гювече сложете 1-2 с.л. доматени пюре и долейте по 20-30 мл вино.

Сложете капачетата и пъхнете гювечетата със свинско и наденица да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

5 минути преди да извадите готовите гювечета, чукнете във всяко по едно яйце и доопечете. Извадете ги и бързо настържете отгоре кашкавал.

Чудни селски гювечета!

Рейтинг

3.6
51
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

стойчева
стойчева
и без свинско става супер!!!!
19.12.2013 16:02