Соленки с кашкавал
1. Извадете тестото от фризера 5-10 минути преди да работите с него. Разрежете го на квадрати с размери 15х15 см. Сложете по три квадрата един върху друг, поръсете с брашно и ги разточете малко.
2. Намажете всяко парче слепено и разточено тесто с разбитите жълтъци. Поръсете едно от две парчета с настърган кашкавал /всякакъв вид твърдо сирене е подходящо/ и захлупете с другото парче. Притиснете хубаво. Така слепените парчета тесто с пълнеж сложете за 5 минути във фризер да се стегнат.
3. Извадете слепените парчета тесто от фризера и ги намажете отгоре с разбит жълтък. Поръсете ги по дължина половината с кимион, половината със сусам или с каквото искате. Нарежете ги с нож на ленти по дължина. Усучете всяка лента и я поставете в тава, постлана с хартия за печене.
4. Изпечете соленките в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час.

Продукти

  • 1 пакет бутер тесто 3 жълтъка 200 г настърган кашкавал кимион маково семе сусам или едра сол 250 g dadels 350 ml vers geperst sinaasappelsap 100 g honing 6 blaadjes gelatine 600 ml slagroom

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички