Следва

На Коледа с любов

Сладка Коледа: Ментово-шоколадови претцел сладки

Какаото се разтваря в горещата вода. Маслото и захарта се разбиват добре, добавят се яйцето, какаовата паста...

Food преди 12 години

По десертите, които умее да прави с лекотата на "печен" сладкар, Ирина от Sunshine`s Kitchen не може да е само на 23, но е самият факт. Божествени торти, украсени с истински професионализъм и любов, удивителни шоколадови кейкове, от които извира шоколад и емоция, карамелизирани съкровища и хиляди други сладки идеи са част от блога й, който стартира преди няколко години в името на своята голяма страст.

И седмица преди Коледа, когато всичко около нас е захаросано и мило като домашни курабийки, обръщаме внимание на сладката страна на живота и ще посветим петте предпразнични дни на Негово Великолепие десерта.

Наричаме рубриката "Сладка Коледа", и точно затова поканихме Ирина като специален гост.

Продължваме с Ментово-шоколадови претцел сладки

Продукти за 30-40 броя:


30гр какао
3 супени лъжици гореща вода
115 гр масло
50 гр захар
70 гр кафява захар
1/2 чаена лъжица ментова есенция
1 голямо яйце
щипка сол
250 гр брашно
1 жълтък, едра кафява сол за поръсване

Как се прави:

Какаото се разтваря в горещата вода. Маслото и захарта се разбиват добре, добавят се яйцето, какаовата паста, есенцията и отново се разбива. Брашното се изсипва и всичко се разбърква много добре, докато се получи меко тесто. Завива се в свежо фолио и се охлажда в хладилник за около час.

От тестото се късат малки топчета, изтеглят се на тънки фитили и се оформя класическия “претцел възел” (няма как да го обясня с думи, най-добре е да потърсите клипчета с указания в youtube). Сладките се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с жълтък и се поръсват с кафява захар. Пекат се в загрята на 160°C за около 20-25 минути.

Още от Сладка Коледа:

Сладка Коледа: Лешникови кифлички с шоколад


 

More Food