Следва

Don’t forget to buy: Редакторски списък на нещата, без които не можем на Коледа 1

Сладка Коледа: Лешникови кифлички с шоколад

Наричаме рубриката "Сладка Коледа", и точно затова поканихме Ирина като специален гост...

Food преди 12 години

По десертите, които умее да прави с лекотата на "печен" сладкар, Ирина от Sunshine`s Kitchen не може да е само на 23, но е самият факт. Божествени торти, украсени с истински професионализъм и любов, удивителни шоколадови кейкове, от които извира шоколад и емоция, карамелизирани съкровища и хиляди други сладки идеи са част от блога й, който стартира преди няколко години в името на своята голяма страст.

И седмица преди Коледа, когато всичко около нас е захаросано и мило като домашни курабийки, обръщаме внимание на сладката страна на живота и ще посветим петте предпразнични дни на Негово Великолепие десерта.

Наричаме рубриката "Сладка Коледа", и точно затова поканихме Ирина като специален гост.

Стартът е даден с Кифлички с шоколад:

Ето как да си ги направим:

Продукти за 40 броя:
225гр меко масло
80гр фина кристална захар
1 супена лъжица лешников сироп (или ликьор)
275гр брашно
щипка сол
75гр черен шоколад, нарязан на много малко парченца
50гр смлени лешници
пудра захар за поръсване, черен шоколад за потапяне

Как да ги приготвим:
Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем. Добавят се лешниковия сироп/ликьор, солта и брашното. Всичко се разбърква много добре, изсипват се лешниците и шоколада и отново се разбърква, докато се получи еднородно тесто.

Фурната се загрява на 170°C.

С набрашнени ръце се откъсват топчета от тестото, оформят се на фитилче, краищата се изтъняват леко и се извиват под формата на кифлички. Подреждат се на разстояние в тава, покрита с хартия за печене и се пекат около 20 минути. Изваждат се от фурната и се оставят да изстинат. Поръсват се с пудра захар и се потапят до половината в разтопен с малко масло шоколад (на 200гр шоколад, 50гр масло). 
 
Виж блиц интервюто с Ирина Купенска>>
 

More Food