Кой готви: Данчо Боев е майстор готвач, бил е главен готвач на хотел "Ню Отани", обикалял е моретата с круизни кораби, хранил е висшите дипломати в Министреството на външните работи. Неговите рецепти са едни от най-четените в интернет изданието ни, защото в тях има много майсторлък, съвети и чувство за хумор.
ПРОДУКТИ
Домати - 400 г, краставици - 400 г, пресен лук - 2 връзки, шунка - 200 г, гъби - 100 г, магданоз - 1/2 връзка, печени орехови ядки - 30 г, маслини - 50 г, прясна чушка - 150 г, сметана - 200 мл, половин лимон сол - 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистените и измити зеленчуци се нарязват на половин шайби и се подреждат на слоеве заедно с шунката.
Сметаната се разбива до лека гъстота, като се прибавя лимоновият сок на струйка. При необходимост на сметаната се сипва малко вода, за да може сосът да стане по-рядък. Овкусява се със сол. С готовата смес се залива салатата.
Украсява се на върха с резенчета чушки, орехови ядки, маслини и магданоз, за да придобие празничен вид. Отстрани се поставя почистения и измит пресен лук.
www.24chasa.bg
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии