неделя, 11 декември 2011 г.

Мексиканска коледна салата

Продукти:
За салатата:
- 600 гр. кубчета ананас (от консерва)
- 400 гр. филийки червено цвекло (от консерва)
- 2 портокала
- 2 ябълки
- 1 банан
- 1 маруля
- ½ ч.чаша печени фъстъци
- ½ ч.чаша зърна от нар
- 1 лайм (или лимон)
За дресинга:
- 4 суп.л. зехтин
- 2 суп.л. оцет
- 2 суп.л. захар
- сол

Приготвяне:
На дъното на дълбока купа се накъсват листата от маруля. Върху тях се поставят отцедените ананас и червено цвекло, нарязаните на филийки портокал, ябълка и банан и отгоре се поръсват фъстъците и нара. В отделна купа се приготвя дресинга като се смесят зехтина, оцета, захарта и солта. Полученият дресинг се полива върху салатата. Готовата салата се сервира веднага, гарнирана с резенчета лайм (или лимон).