Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с месо за Коледа

Баница с месо за Коледа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Баница с месо за Коледа1 / 2
19/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
"По Коледа стават чудеса, затова и няма да се учудим ако вместо обикновената баница, тази година на трапезата има баница с месо"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 300 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • олио
  • сол - 10 г
  • свинско месо - 400 г, може и дреболийки
  • яйца - 4 броя
  • мазнина - 250 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете банично тесто от пресятото брашно, водата, солта, оцета и олио на око. От тестото разточете 5 или 7 кори.

Сварете месото, накълцайте го на дребно като може да използвате и карантийки и дреболии. Посолете го, наръсете го с черен пипер и го накълцайте ситно.

В намазнена тава започнете да редите кора, плънка от месото, разбъркано с яйцата, отново кора и т.н.

Завършете с кора, намажете я с мазнина обилно и сложете баницата да се изпече до загар в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: