Салата от рукола с пармезан и...
опитайте тази рецептаАгнешка супа с зелен лук и...
опитайте тази рецептаАгнешко по манастирски
опитайте тази рецепта-
Рецепти по категории
- Салати и гарнитури
- Предястия
- Супи
- Сосове и дипове
- Тестени изделия
- Десерти
- Напитки
- Ястия без месо
- Ястия с месо
- Чуждестранна кухня
- Зимнина и консервиране
- Разни
- Бебешки и детски храни
- Празници
-
Последно разгледани
- Черен коледен сладкиш
Черен коледен сладкиш
-
Необходими продукти:
200 г масло 200 г пудра захар 200 г смлени орехи 250 г брашно 2 малки яйца или 1 голямо 4-5 с.л. какао по 2 ч.л. канела и смлян карамфил 1 бурканче конфитюр /от сливи, кайсии, дренки или др. кисели плодове/ кора от 1 лимон лешници или бадеми за поръсванеНачин на приготвяне:
От маслото, захарта, смлените орехи, яйцата, брашното, какаото и подправките се омесва меко тесто, което се разделя на две части. В намаслена тавичка се разстила едната част и се намазва с конфитюра. От останалото тесто се правят пръчки, които се поставят върху конфитюра да образуват ромбовидна решетка. Пече се в загрята фурна около 30 мин, като 10 мин. преди да се извади от фурната се посипват едро счуканите лешници или бадеми, след което се допича, като трябва да се внимава да не се препече.
-
Шоколадов "Фъч"
В малка тенджерка се смесват маслото, захарта, какаото (предварително пресято) и прясното мляко. Слага се на котлона и се бърка, докато маслото се разтопи и сместа заври. Оставя се на котлона да ври 2-3 минути, като...
вижте цялата рецепта за: Шоколадов "Фъч" -
Макарони на фурна
Сваряват се макароните във вряща, посолена вода, с половин чаена лъжичка олио, за да не залепват. Отцеждат се и се оставят настрани. Разбиват се с миксер яйцата, захарта и млякото. Добавя се ванилията. Изсипват се...
вижте цялата рецепта за: Макарони на фурна -
Сладък салам
Натрошават се бисквитите на едри парчета. Разтапя се маслото и се добавя към бисквитите. Заливат се с прясното мляко, добавят се жълтъка и какаото. Омесва се добре всичко и се прави на руло. Взима се парче алуминиево...
вижте цялата рецепта за: Сладък салам -
Шоколадови трюфели
Разтопяват се на водна баня две супени лъжици вода с натрошените шоколадови парченца, като непрекъснато се бърка. След това се прибавя сметаната и се продължава да се разбърква до получаването на хомогенна смес (без...
вижте цялата рецепта за: Шоколадови трюфели -
Шоколадов салам
В голяма купа се слагат захарта и мекото масло.Разбъркват се с миксер (използват се телове). Добавят се 2/3 от бисквитите, счукани на трохи и всички останали продукти, без стафидите. Разбърква се много добре, с миксер...
вижте цялата рецепта за: Шоколадов салам -
Виненки
Маста и виното се разбиват, докато се смесят добре и към тях се прибавя брашното, в което е разбъркана содата, докато се получи твърдо тесто. Разточва се по-дебела кора, от която се изрязват кръгчета. Кръгчетата се...
вижте цялата рецепта за: Виненки -
Противоположностите се привличат
Бисквитите се смилат с чопара заедно с пудрата захар и вафлата , добавя се маслото . След като се получи една не много лепкава смес , се вземат малки парченца от нея и се оформя топче , след което се пробива с помощта на...
вижте цялата рецепта за: Противоположностите се привличат -
Лесен кекс
Разбиват се яйцата със захарта и ванилията на пяна. Прибавя се олиото и се разбива добре. Следва киселото мляко,и отново се разбива с миксер. Накрая се прибавя брашното,в което сме разбъркали лъжичката сода...
вижте цялата рецепта за: Лесен кекс -
Ориз с плодове
Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците. Разбиват се с половината захар. Прибавят се нектарът и оризът. В подходящи купички се редуват оризената смес с плодовете от сладкото. Отгоре се украсява със сметана и ядки.
вижте цялата рецепта за: Ориз с плодове -
Пилаф със захар
Почистеният и измит ориз се задушава в маслото за 6-7 минути, залива се с врящата вода, в която са разтворени захарта и солта, и се вари на слаб огън 20-25 минути. Когато изстине се наръсва с пудра захар.
вижте цялата рецепта за: Пилаф със захар