Плодов коледен кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Плодов коледен кекс1 / 2
18/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
"Хапвайте с апетит и до насита - традицията повелява всички диети да се за почват в понеделник или след Нова Година"

Необходими Продукти

  • череши - 3 ч.ч. червени и зелена захаросани череши
  • ананас - 2 ч.ч. захаросан
  • орехи - 100 г, нарязани
  • стафиди - 100 г златни
  • мазнина - 1 ч.ч. свинска мас или масло
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 броя
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. смлян
  • черен пипер - 1 щипка
  • ванилия - екстракт
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 3 ч.л.
  • сол - 1 ч.л., равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете черешите, ананаса, орехите и стафидите и оставете настрана.

В друга голяма купа разбийте мазнината и захарта до пухкава консистенция.

Добавете яйцата, ванилията и постепенно брашното, пресято предварително с бакпулвера и солта. Разбийте добре и объркайте с плодовете.

Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена форма за печене.

Сложете да се пече в предварително загряна фурна на 150 градуса за около 2 часа или докато клечката за зъби излезе чиста.

Готовия плодов коледен кейк охладете за 10 минути, преди да извадите от формата.

Оставете го да изстине напълно, увийте го хубаво с фолио и го съхранявайте на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: