Коледен ябълков сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Коледен ябълков сладкиш1 / 2
30/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
"Коледата е невъзможна, ако не сте сложили на трапезата от този ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • ябълки - 3 бр.
  • масло - половин пакетче
  • брашно - 2 чаши за тестото и половин за поръсване
  • захар - половин чаша
  • канела - пръчки и смляна за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичко, освен ябълките, се омесва на тесто. Тестото се оставя за половин час в хладилника, след което се изсипва в тавичка.

Ябълките се обелват, настъргват и се поръсват върху кората. После отгоре се нареждат, пръчките за украса и се поръсва с захар.

Сладкишът се пече във фурната на не много висока температура.

След изпичането се поръсва с захар и канела. Добър апетит! Това е едно прекрасно коледно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Предполагам става въпрос за канела на пръчки, въпреки, че после се споменава тази на прах за поръсване...
03.09.2013 13:52
Марияна
Марияна
За кои пръчки става дума в начина на приготвяне . В продуктите няма пръчки.
03.09.2013 09:34
2