Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено коледно свинско филе със сушени кайсии

Печено коледно свинско филе със сушени кайсии

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печено коледно свинско филе със сушени кайсии1 / 2
24/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-5
"Уханно коледно ястие, което всички дошли да празнуват Коледа с вас, ще оценят подобаващо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - филе 1 кг.
  • кайсии - 100 гр. сушени
  • сол - 1 к. л.
  • черен пипер - 1 к. л.
  • сметана - 150 гр.
  • нишесте - 1 ч.л.
  • бадеми - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На филето се прави разрез с остър нож в средата и в него се слагат сушените кайсии предварително накиснати най малко за 20 мин. в бяло вино. Ако има кожа или мазнина на гърба, се нарязва на ромбчета. Натрива се със сол и пипер.

Месото се слага на решетка в тава за печене и се пече 2 часа на 180 - 200°С, като на всеки 25 мин. се полива с гореща вода и мазнина от тавата, отделена при печенето.

Печеното месо се оставя на топло. По - голямата част от мазнината се отделя, а в останалата и сока от печенето се слага сметаната, разреждат се с 3 - 4 с. л. гореща вода и се сгъстяват на огъня с нишестето. При поднасяне се поръсва с нарязаните бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Антон
Антон
филе печено 2 часа на 180 - 200 градуса ще е много сухо
28.12.2012 20:42