Пълнено пуешко руло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пълнено пуешко руло1 / 2
18/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Всеки ден е специален, когато видим рецептата за пълненото пуешко руло изпълнена"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1.5 кг цяло пуешко филе от гърдите
  • гъби - около 150 г
  • пушено сирене - към 200 г
  • кисели краставички - 2 броя
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 брой, голям
  • стафиди - 1/2 ч.ч. златна стафида
  • сливи - 6 - 7 броя сушени, без костилки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мазнина - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пуешките гърди и ги разрежете така, че да се получи голямо и цяло дълго парче, което може да се развива. Цялото се посолява и се натърква с черен пипер. Полейте го и с малко вино и го оставете да престои така.

Загрейте олио в голям тиган. Запържете накълцания ситно праз и моркови и добавете почистените и нарязани гъби.

Задушете до омекване и добавете доматеното пюре и сушените плодове, предварително нарязани дребно при нужда. Долейте малко водичка и оставете да се задушава за около 10 минути.

Посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте с индийското орехче. Махнете плънката от котлона и веднага я разбъркайте със ситно нарязаните кисели краставички и пушено сирене.

Разпределете от плънката по цялото месо, на около 1 -2 см от краищата. С помощта на кърпа го завийте внимателно на стегнато руло и го зашийте там, където може да изтече плънката.

Поставете го в намазнена тава, а ако е останала от плънката, се разпределя около него. Разтопете маслото в съд на котлона и в него запържете червения пипер. Полейте с горещата запръжка рулото.

Долейте малко вино и топла вода в тавата, покрийте с фолио и направете няколко малки дупчици по него с игла.

Сложете пълненото пуешко руло да се пече за около 1 час и 20 минути в умерено загряна фурна. По желание накрая махнете фолиото и запечете до приятен загар.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: